Overslaan en naar de inhoud gaan
Werner Elias

Risicomanagement; Wat is het en hoe pak je dat effectief aan?

Welke handige tools en learnings kunnen we gebruiken bij risicomanagement? En wat is risicomanagement eigenlijk?  

ManEngenius collega Werner Elias is expert op dit gebied en gaf een interessante lezing omtrent dit onderwerp. Gebaseerd op zijn opgedane kennis en ervaring binnen diverse organisaties en projecten gaf hij als risicomanager zijn toelichting en persoonlijke visie.  
Daarvoor gebruikte hij (onder andere) praktijkvoorbeelden vanuit zowel een zakelijke als een persoonlijke invalshoek, waardoor de inhoud goed te begrijpen was. Ook voor ondeskundigen.

Aan het eind van de rit concludeerden we dat maatwerk noodzakelijk is om draagkracht voor risicomanagement te krijgen en te behouden. Het is daarom taak ervoor te zorgen dat betrokken teamleden aangehaakt blijven. Dat kan door voldoende te prikkelen en te variëren, waardoor teamleden enthousiast blijven en een actieve bijdrage (blijven) leveren. 

Daarnaast is het van belang te waken voor overbodige complexiteit van het risicodossier en/of het risicomanagement. Om effectief te zijn wordt aangeraden dat zowel de aanpak (het proces) als de resultaten (de producten) goed passen bij de scope van het project en de betrokken leden. 

“Effectief risicomanagement draait om vragen en vertrouwen, zorg dat hierin voldoende wordt geïnvesteerd.” 

- Werner Elias

Risicomanagement


Benieuwd naar meer do’s en dont’s, learnings en de verschillen in aanpak vanuit het perspectief van de OG ten opzichte van de ON? Houdt dan onze LinkedIn pagina en Facebook pagina in de gaten, zodat je de presentatie niet mist.

 

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!