Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectbegeleiding

De projectbegeleiders van ManEngenius coördineren, begeleiden en houden toezicht op projecten vanaf de initiatiefase tot en met de realisatie- en nazorgfase. Voor zowel private als publieke organisaties zetten ze hun technische kennis in om de gestelde doelen te behalen en bewaken ze de belangen van hun opdrachtgevers.

Mijn grootste uitdaging is om zo effectief en efficiënt mogelijk de plannen te realiseren. Dit is zoeken naar de juiste balans tussen tijdsdruk en beschikbaar budget, waarbij je het belang van de omgeving nooit uit het oog mag verliezen.

Kevin OlijerhoekProjectbegeleider

Ik ben ooit begonnen als uitvoerder in de wegenbouw. Via diverse carrièrestappen binnen ManEngenius ben ik als Directievoerder en later Technisch Manager bij een provincie actief geweest. 

Sinds de zomer van 2018 ben ik Technisch Manager van een groot integraal gebiedscontractant. Deze rol is een mooie combinatie van alle eerdere kennis en ervaring die ik heb opgedaan. Elk project heeft zo zijn eigen dynamiek, goed kunnen samenwerken met diverse mensen uit diverse disciplines is daarbij vanzelfsprekend cruciaal. Je moet er dus voor zorgen dat je zo snel mogelijk een hecht team wordt. Een teamspeler die verder kijkt dan de korte termijn, vraagt en denkt in het belang van het project is altijd een fijne collega.

De belangrijkste transitie binnen Projectbegeleiding is dat opdrachtgevers ‘het werk aan de markt over willen laten’. Daardoor zijn veel aspecten mettertijd veranderd. De overgang van RAW-systematiek naar UAV-GC, het toegenomen belang van innovatie en duurzaamheid en social media als hét communicatiemiddel zijn voorbeelden daarvan. Door dit laatste voelt het weleens alsof je onder een vergrootglas werkt, maar aan de andere kant kun je nu ook veel makkelijker mensen in de omgeving van het project bereiken en informeren. Dit is natuurlijk uitermate belangrijk bij projecten in de openbare omgeving.

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!