Overslaan en naar de inhoud gaan

Footprint eerste halfjaar 2022

Halfjaarlijks communiceren wij onze footprint, zodat wij weten hoe het gaat met het reduceren van onze CO2-uitstoot. In de eerste helft van 2022 is de CO2-uitstoot t.o.v. de eerste helft van 2020 en 2021 in absolute zin gestegen.

De stijging komt door de uitstoot van ons wagenpark, de coronacrisis is voorbij en we gaan weer (vaker) naar kantoor en maken meer kilometers. Als organisatie willen wij scherper CO2 gaan reduceren om onze doelstelling in 2024 te behalen.

Enkele tips om een steentje bijdragen om de CO2 te reduceren voor een betere wereld?

  • Reis zo CO2-arm mogelijk naar je werk
  • Probeer thuis te werken indien dit mogelijk is
  • Overweeg nieuwe aanschaffen, bekijk tweedehands opties
  • Eet (vaker) vegetarisch of veganistisch
  • Douche korter en op een lagere temperatuur
  • Inspireer elkaar door het gesprek aan te gaan over duurzaamheid

 

Bedenk of het nodig is om in de auto te stappen. Ga je wel met de auto? Met “Het Nieuwe Rijden”  kan jij je steentje bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Neem eens een kijkje op de website van Het Nieuwe Rijden .

Ondertussen zijn wij vanuit kantoor natuurlijk ook bezig om CO2 te reduceren. ManEngenius kiest voor verduurzaming van het pand en heeft zonnepanelen gekocht. Wij zijn nu in afwachting van de plaatsing door de monteur.

Ook bij de inkoop van relatiegeschenken nemen wij duurzaamheid mee. Zo hebben wij onlangs een duurzame hammamhandoek verstuurd en delen wij op de de LOMD groeipapier met bloemzaadjes uit. 

Binnenkort organiseren wij een werksessie/omdenkcafé Duurzaamheid onder leiding van onze collega Fred Doodeman! De uitnodiging volgt nog. 😊

Heb jij nog leuke ideeën om te verduurzamen? Dan horen wij dat natuurlijk graag!

Anton Porkin

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!