Overslaan en naar de inhoud gaan

ManEngenius gaat CO2 reduceren

Aangezien wij het belangrijk vinden om ook als bedrijf milieubewust bezig te zijn, starten wij samen met onze opdrachtgevers met de CO2-Prestatieladder.

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

Organisaties die zich laten certificeren volgens de Ladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.

De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector.  Uit onderzoek blijkt dat organisaties 2x zoveel CO2 uitstoot verminderen als ze gestart zijn met dit systeem.

Een uitleg van 1 minuut over de CO2 Prestatieladder vindt je hier.

Wil je meer informatie over de CO2 Prestatieladder kijk dan op de website van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). 

 

ManEngenius en de CO2 Prestatieladder

Wij starten met het behalen van niveau 3. In deze fase krijgen wij inzicht in de eigen organisatie. Denk hierbij aan het gasverbruik, het elektraverbruik, het brandstofverbruik en gedeclareerde kilometers. Het doel is om het 3e kwartaal van 2021 gecertificeerd te zijn.

Daarna gaan wij door naar niveau 5. In deze fase krijgen wij inzicht in de keten. Denk hierbij aan woon-werkverkeer en inkoop. Het doel is om eind 2021 op niveau 5 gecertificeerd te zijn.

Een belangrijk onderdeel van de CO2 Prestatieladder is communicatie. Wij gaan halfjaarlijks met onze medewerkers de footprint (uitstoot) en de maatregelen delen.

Binnen ManEngenius bestaat het CO2 Prestatieladder team uit de volgende collega’s; Lesley Commelter, Mohammed Adhar en Erik Sessink.

 

Footprint  en leuk om te weten:

De gehele uitstoot van ManEngenius in 2020 was 170,3 ton CO2, waarvan 82% toe te wijden is aan brandstofverbruik van het wagenpark.

Dat is gelijk aan:

- 37 huishoudens aan gas en elektra per jaar

- 99 vliegretours naar New York

- 51.090 kilo kantoorpapier

- 22 rondjes rijden om de aarde

 

Beeld: MR1805

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!