Overslaan en naar de inhoud gaan

Contractmanagement

Goed beheer van contractmanagement is essentieel. Daarmee beheers je de risico’s die kunnen ontstaan tussen opdrachtgever en de markt. De Contractmanager is verantwoordelijk voor alle contacten en contracten van de verschillende marktpartijen. Ook zorgt de persoon in deze rol er mede voor dat een bouwproject binnen de afgesproken tijd, begroting en de bepaalde kwaliteitsstandaard wordt afgerond.

Systeemgerichte contractbeheersing

Je merkt dat de overheid (in ons geval is Rijkswaterstaat vaak onze opdrachtgever) steeds vaker de verantwoordelijk naar zich terugpakt. De tijd van het ‘loslaten’ en zoveel mogelijk ‘aan de markt overlaten’ (en bedrijven voor alle risico’s op laat draaien) wordt langzaam maar zeker teruggedraaid. Daardoor wordt het als opdrachtgever belangrijker om op afstand de vinger aan de pols te houden bij het ontwerp en de uitvoering van een project door een aannemer. Het doel dat je nastreeft is het zo goed mogelijk volgens het contract opleveren van een project en de bekende en nog onbekende risico’s zo goed mogelijk beheersen. Een goede manier om grip te houden op de verantwoordelijkheid van het ontwerp en de uitvoering van een project is volgende de methode SCB: Systeemgerichte Contractbeheersing.

Systeemgerichte Contractbeheersing is een methode waarbij je op een gestructureerde manier het werk van de aannemer kan toetsen. Onze collega’s hebben ruime ervaring in het begeleiden en beheersen van contracten en werken ook geregeld volgens deze methode. Met SCB ben je er zeker van dat eisen uit het contract worden nageleefd en worden alle risico’s aantoonbaar beheerst. En met de mensen van ManEngenius weet je zeker dat je jarenlange ervaring en daadkrachtige personen aan tafel hebt zitten. Samen met de collega’s van de opdrachtgever een aannemer, zien zij erop toe dat contracten op de juiste manier tot uitwerking komen.

Een Contractmanager met jarenlange ervaring is van onschatbare waarde in een project. Onze collega's hebben al vele projecten begeleid naar succesvolle oplevering. Heb jij de nodige ervaring en heb je zin in een volgende stap in je carrière? Bel me!

Mohammed Adhar Senior projectmanager

Mohammed Adhar

Senior projectmanager

06-30150800 LinkedIn
Kennismaken?
Quote Mohammed - contractmanagement

EMVI en BPKV

Ook in de aanbestedingsfase kunnen onze collega’s advies geven over de juiste strategie. Waar ‘laagste prijs’ en ‘laagste kosten’ vaak als gunningscriteria worden gebruikt, helpt het BPKV-beoordelingsmodel om de prijsstrategie van de inschrijvers te bepalen. Onze collega’s hebben ervaring met het inschrijven aan de ene kant, maar ook aan het beoordelen van een inschrijving aan de andere kant van de tafel. Bij aanbestedingen vanuit Rijkswaterstaat bijvoorbeeld, waarbij er in de laatste, uitvoerende fase extra gelet wordt op dat de EMVI-meerwaarde ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt, kunnen onze contractmanagers met hun vaak jarenlange ervaring een belangrijke rol spelen.

Toetsing en Audits

Tijdens de uitvoering van een project is het belangrijk om regelmatig te toetsen of alle werkzaamheden nog volgens de bepaalde contracteisen verlopen. Daarvoor worden vaak audits gedaan door specialisten. Door dit op regelmatige basis te doen en op een eenduidige manier vast te leggen en de uitkomsten te bespreken, vergroot je de kans op een succesvol project. Ook hier zijn de status van de planning, begroting en de kwaliteitsstandaard de belangrijkste graadmeters.

Audit van een project als onderdeel van contractmanagement
Audit van een project als onderdeel van contractmanagement

De collega's met expertise Contractmanagement

Deze collega's creëren bij onze opdrachtgevers meerwaarde op het gebied van Contractmanagement.

Marco Boots

Marco Boots

Commercieel directeur

Toon telefoonnummer LinkedIn
Mohammed Adhar

Mohammed Adhar

Senior projectmanager

Toon telefoonnummer LinkedIn

Onderdeel worden van dit team?

Bij ons werk je aan projecten en in rollen met impact waar jij 100% blij van wordt. Wij zijn voor jou een springplank en vangnet tegelijk. Dat doen we door je gevraagd en ongevraagd te ontzorgen in je werk. Flexibiliteit zit in ons DNA en dat vertaalt zich naar persoonlijke arbeidsvoorwaarden, een écht goed salaris en vrijheid om jouw eigen carrière vorm te geven.

Bekijk onze vacatures

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!