Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspiratieworkshop bereikbaarheid

Donderdag 23 maart a.s. organiseren wij, samen met Rijkswaterstaat en Arcadis  een inspiratieworkshop over de uitdagingen én aanpak van bereikbaarheid in tijdelijke situaties.

Tijdens deze bijeenkomst willen wij de kennis en expertise van grootschalige infrastructuurprojecten (o.a. Zuidasdok en V&R opgaves) delen én deze verrijken met ervaringen vanuit de evenementenbranche. Wij delen tijdens deze sessie actuele ontwikkelingen en voorbeelden in vernieuwende digitale toepassingen in (omgevings)communicatie en verkeersmanagement.

 Wat kunnen deze ‘werelden’ van elkaar leren? Op welke wijze zorgt de Hinderaanpak – en specifiek de inzet van slim reizen maatregelen – bij projecten voor het waarborgen van de bereikbaarheid? Hoe zorgen organisatoren van evenementen dat de duizenden bezoekers veilig en vlot op de evenementenlocatie komen en er bijv. geen chaos ontstaat bij afloop van een evenement. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de Hinderaanpak en de mobiliteitsaanpak bij evenementen? Denk daarbij ook aan de samenwerking met stakeholders, wegbeheerders en verkeersmanagement. 

Naast de recent vernieuwde Hinderaanpak van Rijkswaterstaat en de uitdagingen van programma Zuidasdok komen ook ervaringen van o.a. de Formule 1 Zandvoort en La Vuelta Utrecht aan bod. Om goed beeld te krijgen van de uitdagingen en met elkaar in gesprek te gaan nodigen wij iedereen uit bij het informatiecentrum van Zuidasdok/Zuidas.  

 Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit;

14:30 – 15:00 uur

Ontvangst / inloop

15:00 – 15:30 uur

Introductie Programma Zuidasdok (en Zuidas) bij maquette informatiecentrum

15:30 – 16:00 uur

Hinderaanpak bij projecten en specifiek bereikbaarheid tijdens de realisatie Zuidasdok

16:00 – 16:30 uur

Presentatie aanpak bereikbaarheid tijdens evenementen

16:30 – 17:00 uur

Wat kunnen we van elkaar leren?

17:00 – 18:00 uur

Afsluiting en borrel

Kortom, een bijeenkomst om elkaar te inspireren, met elkaar te leren en natuurlijk ook om elkaar te ontmoeten en contacten te leggen. Stuur deze uitnodiging vooral ook door naar collega’s die bezig zijn met bereikbaarheid, verkeersmanagement, omgevingsmanagement en/of de uitvoering van projecten met een flinke hinderopgave. Wij hopen jullie dan ook te ontmoeten op donderdag 23 maart 2023 om 14:30 uur in het Informatiecentrum Zuidas, (WTC Amsterdam, Strawinskylaan 59, nabij trein- en metrostation Amsterdam Zuid).

Graag tot ziens!

Aanmelden kan door een account aan te maken via onderstaande link. 

Aanmeldpagina: https://samenwerkingsplatform-sroks.pleio.nl/events/view/6930bce4-a47b-4603-8e80-96455cc63152/hinderaanpak-programma-zuidasdok-formule-1-zandvoort-en-la-vuelta-utrecht

 

Hinderaanpak

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!