Overslaan en naar de inhoud gaan

Themasessie Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Risicomanagement

Vrijdag 31 januari jl. organiseerden wij weer een goed bezochte themasessie, ditmaal met gastspreker Casper van Busschbach inzake de belangrijkste stelselwijzigingen in het Burgerlijk Wetboek die met ingang van 1 januari 2021 gelden. 

De wet Kwaliteitsborging is een Wijzigingswet op de Woningwet, Wabo en het Burgerlijk Wetboek en heeft als doel de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren door inschakeling van private kwaliteitsborgers.

Door de invoering van deze wet verandert er veel ten opzichte van de huidige structuur. Middels deze wijzigingen beoogd ‘Den Haag’ én aantoonbaar betere gebouwen te realiseren én de consumenten beter te informeren. De regels gelden voor alle bouwkundige en infrastructurele projecten. Gelukkig beginnen we met de ‘eenvoudigste’ zoals huizen en kleine bruggen, om daarna snel door te pakken.

Casper heeft ons een goed inzicht gegeven in de hoofdlijnen, de veranderingen aan overheidszijde en hoe de markt zich zal moeten aanpassen. Een tipje van de sluier: verwijzen naar een generiek kwaliteitssysteem is niet meer voldoende.

Kortom een zeer informatieve sessie. Wil je het nog een keer nalezen of kon je niet aanwezig zijn, we delen de presentatie graag met je.

Mail naar: wdemoor@manengenius.nl indien je de presentatie wenst te ontvangen. 

 

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!