Overslaan en naar de inhoud gaan

Diffuus Lood

Omgevingsmanagement Projectmanagement

Langdurige blootstelling aan lood is schadelijk voor de gezondheid, met name voor de ontwikkeling van jonge kinderen tot zes jaar. De gemeente Zaanstad herkende dat de hoeveelheid lood in de grond een probleem vormt en startte daarom met het project ‘Zaans Lood’.

Enerzijds werden de inwoners geïnformeerd over risico’s van lood in de bodem, anderzijds werden particuliere tuinen (deels) gesaneerd. ManEngenius is erg enthousiast dat onze collega Adriaan Verduijn de leiding mocht nemen over dit betekenisvolle project.

Op naar een gezondere leefomgeving

Het hoofddoel van het project was om de risico’s voor de gezondheid van bewoners zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor werden de tuinen van de bewoners gesaneerd door een leeflaag van een halve meter aan te brengen op de bestaande grond.

Om dit project in goede banen te leiden zorgde ManEngenius ervoor dat de planning, contractvorming, diverse onderzoeken en de bijbehorende resultaten werden gestructureerd. Zo werden onder andere milieuonderzoeken, Flora en Fauna scans, en marktconsultaties uitgevoerd. Ook werden er risicosessies verzorgd en werd de funderingsstaat van de woningen gecontroleerd.

Adriaan is deskundig, innovatief, betrouwbaar, doet wat er gebeuren moet. Hij is grondig en prettig in de samenwerking.

Else Niesing Opdrachtgever Zaanstad
Else Niesing

Te gast bij de bewoners

Het betrof een uniek project waarbij we elke dag te gast waren bij de bewoners. We hechten daarom veel waarde aan het leveren van maatwerk en aan het bewerkstelligen dat de afspraken met de bewoners bij iedereen bekend waren. Daarnaast zorgden we bij de uitvoering er in de eerste plaats voor dat de tuinen met al hun randvoorwaarde werden gesaneerd, zonder schade aan te brengen aan (monumentale) panden.

Een sterk team is het halve werk

De werkzaamheden werden uitgevoerd in samenwerking met onder andere de opdrachtgever, directievoerder, milieukundig begeleider, milieuspecialisten en werkvoorbereiders. Omtrent de communicatie met belanghebbenden en funderingen van woningen werd samengewerkt met diverse adviseurs.

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!