Overslaan en naar de inhoud gaan
Bert Jan Zandhuis

Verbreding A9 tussen Badhoevedorp & Holendrecht

Verkeerskunde Omgevingsmanagement

Binnen het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is Bert Jan namens ManEngenius verantwoordelijk voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. De A9 verdiept aanleggen, op de locatie waar de huidige A9 ligt, is best een uitdaging want ‘de winkel’ moet openblijven.

Het verschil maken

Deze 42 jaar jonge verkeersmanager geboren en getogen in Deventer gedijt het beste in een omgeving daar waar je blind op elkaar kunt vertrouwen. Maar wij ook op hem. Waarom? Omdat hij ook een vrijwillige brandweerman is. Een man naar ons hart.

Veiligheid, bereikbaarheid en vertrouwen

Binnen het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is Bert Jan namens ManEngenius verantwoordelijk voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. De A9 verdiept aanleggen, op de locatie waar de huidige A9 ligt, is best een uitdaging want ‘de winkel’ moet openblijven. Toch is hinder nooit helemaal te voorkomen. In het drukke stedelijke gebied van regio Amsterdam zijn er  nogal wat stakeholders. Wegbeheerders, projectorganisaties, nood- en hulpdiensten, evenementenlocaties, Schiphol etc. Daarom moet hij wel een groot deel zijn tijd in overleg met belanghebbende partijen om overeenstemming over de werkzaamheden te bereiken en draagvlak te krijgen. ‘Het is van belang om langdurige relaties aan te gaan waarbij je vertrouwen creëert’, vertelt Bert Jan.

Een goede verkeersmanager

Op de vraag wanneer iemand een goede verkeersmanager is, geeft Bert Jan aan dat je betrouwbaar en voorspelbaar moet zijn. ‘De omgeving is tevreden als er geen verrassingen zijn en er duidelijk en transparant wordt gecommuniceerd. Ik zorg ervoor dat ik zichtbaar ben, stuur bij waar nodig en probeer ieders belangen zo goed mogelijk te borgen.’ We hebben hier te maken met een echte duizendpoot op het gebied van: veiligheid, techniek en omgeving. Zo is Bert Jan standaard tijdens de omzetweekenden op het werk aanwezig. Om ervoor te waken dat de omgeving zo min mogelijk hinder ervaart en de veiligheid van de weggebruikers en -werkers niet in het geding is.’

Vrijwillige brandweer

Een ander soort veiligheid waar Bert Jan bij betrokken is in zijn vrije tijd is die van de vrijwillige brandweer. Naast de circa 40 beroeps medewerkers in het Deventer brandweerkorps zijn er 28 vrijwilligers die worden ingezet als er een tweede incident is of als er meerdere voertuigen nodig zijn. ‘Dit werk doe ik ruim 10 jaar waarvan de laatste 5 als ploegleider. Om bij de vrijwillige brandweer te komen, volg je een 2-jarige opleiding en word je jaarlijks medisch en fysiek gekeurd. Er zijn niet wekelijks incidenten, maar daar waar we nodig zijn, kun je het verschil maken. De dankbaarheid is altijd ontzettend groot. Dit werk geeft ook veel voldoening, maar kan soms heftig zijn. Daar kun je niet op trainen’, aldus Bert Jan.

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!