Overslaan en naar de inhoud gaan

Energietransitie

De energietransitie brengt uitdagende vraagstukken met zich mee, voor zowel de private als publieke sector. Zo zijn er bijvoorbeeld regionale energiestrategieën opgesteld, liggen plannen klaar voor de realisatie van verschillende aardgasvrije wijken en hoe om te gaan met de netcongestie in verschillende gebieden. In een overspannen markt en zeker binnen de energietransitie, is het een uitdaging kennis en ervaring voor de uitvoer van dit soort projecten tijdig beschikbaar te hebben.

Visie op energietransitie

In de visie van ManEngenius versnellen we de energietransitie op het moment dat we de juiste kennis, op het juiste moment beschikbaar hebben. Projecten lopen nog te vaak vertraging op! Het plan is gemaakt, maar de mensen voor de uitvoer zijn nog niet gevonden. Daar bieden onze projectmanagers de oplossing voor. Onze projectmanagers staan dagelijks in contact met onze opdrachtgevers en de markt. Hierdoor weten ze wat er speelt, welke uitdagingen er liggen en welke kennis benodigd is. ManEngenius zorgt er op deze wijze voor dat collega’s tijdig en in hun kracht op projecten worden ingezet. 

 

ManEngenius is de verbinder op de markt, op deze wijze versnellen wij de energietransitie.

 

Projecten Energietransitie


ManEngenius maakt al jaren op verschillende manieren, binnen verschillende projecten impact om Nederland duurzamer te maken. Trots zijn we dat we sinds dit jaar een belangrijke bijdrage leveren aan het project Purmerendgasvrij. Onze collega Robbert Willé is als projectleider medeverantwoordelijk voor de realisatie van 1.200 aardgasvrije woningen. Daarnaast heeft ManEngenius de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd binnen de energietransitie met projecten in Katwijk en Nieuwegein. 

 

Wijk Hoornes aardgasvrij


Voor de wijk Hoornes is een concept voor de energietransitie voorbereid. ManEngenius heeft onderzocht of daar een gebied van 500 woningen voorzien kon worden van thermische energie die gewonnen wordt uit oppervlaktewater uit het Katwijks kanaal ten zuiden van de woonwijk uit afvalwater dat door deze wijk getransporteerd wordt naar de A.W.Z.I. van Katwijk.
Voor Project Locatie Valkenburg (PLV) waar 5000 nieuwe woningen komen, doet Katwijk een haalbaarheidsonderzoek om energie te winnen uit het transportnet van drinkwaterbedrijf Dunea. Nabij deze nieuwbouwlocatie pompt het drinkwaterbedrijf het water op uit de duinen. De koeling aan de bron wordt hierbij vervangen door warmtewinning op locatie. 

“Wij behartigen voor deze ontwikkelingen het belang van het rioleringsbeheer ten aanzien van de overige stakeholders en denken actief mee over de techniek die wordt ingezet om de warmte in een woonwijk op te slaan en te distribueren” aldus Rex Jonathans voor ManEngenius.   
 

Zonnepark Waternet


Manengenius is tevens trots om betrokken te zijn geweest het waternet zonnepark met 14.000 zonnepanelen in Nieuwegein. Het zonnepark kent een vermogen van 3,8 megawattpiek. ManEngenius heeft de elektrotechnische engineering en- uitvoering binnen een team bestaande uit projectleiders, van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer, engineers en toezichthouders van verschillende vakgebieden begeleidt.  

ManEngenius wil oplossingen bieden voor onze opdrachtgevers op thema’s als: aardgasvrije wijken, duurzame mobiliteit, grootschalige energieopwekking, energieopslag en laadinfrastructuur. We zijn daarom altijd op zoek naar beleidsmedewerkers, projectleiders, projectmanagers, omgevingsmanagers, projectengineers en contractmanagers met affiniteit en/of ervaring binnen de energietransitie. 


“Door het delen van expertise en ervaringen tussen collega’s komen we tot oplossingen voor brede vraagstukken binnen de energietransitie. Het werken met verschillende opdrachtgevers aan diverse projecten maakt het werken bij ManEngenius afwisselend en uitdagend ” aldus Rodger Buijs, projectmanager Energietransitie


Heb je een technische of beleidsmatige achtergrond en wil je meer weten over onze projecten, dan maken we graag kennis. We hebben zeker een project wat bij jou past! En wellicht… versnellen we de energietransitie binnenkort samen.
 

 

“ManEngenius wil totaaloplossingen bieden voor projecten binnen de energietransitie. We zijn daarom altijd op zoek naar kennis binnen verschillende disciplines en naar mensen die impact willen maken met hun werk.”

Rodger Buijs Projectmanager Energietransitie
Rodger Buijs

De projecten met expertise Energietransitie

Rodger Buijs bij Solarport

Onze projectmanager energietransitie Rodger Buijs

Netcongestie, met waterstof verwarmen, gas-loze wijken, duurzame mobiliteit en andere benamingen ...

Zonnepark Nieuwegein

Waternet heeft als doelstelling om in 2025 energie neutraal te zijn. Een onderdeel van dit pro...

Gemeente Den Haag heeft stevige ambitie rondom energietransitie

Den Haag klimaatneutraal

De gemeente Den Haag heeft een stevige ambitie: Den Haag wil de komende jaren flinke stappen zett...

Beeld: www.saniwijzer.nl

Wijk Hoornes aardgasvrij

Hoornes aardgasvrij is een pilot van de gemeente Katwijk om ervaring op te doen met de energietra...

Vacatures binnen Energietransitie

Ben jij expert op het gebied van advies duurzaamheid gebouwen en installaties? Of engineering en projectmanagement bij wind- en zonneparken? Bekijk onze vacatures.

Projectmanager Energy Hubs

Ben jij een visionair die in staat is om nieuwe mogelijkheden te identificeren, creatieve ideeën ...

Randstad
36 uur

Projectmanager Circulaire Economie

Ben jij iemand die energie krijgt van circulaire vraagstukken en daarmee een actieve bijdrage wil...

Randstad
36 uur

Communicatieadviseur duurzaamheid

Ben jij een communicatieprofessional met een passie voor duurzaamheid? Wil jij je expertise inzet...

Randstad
36 uur

Projectmanager duurzame mobiliteit

Ben jij een gedreven professional met een passie voor duurzaamheid en mobiliteit? Wil je een cruc...

Randstad
36 uur
Toon meer

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!