Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectbeheersing

Projectbeheersing richt zich op het beheersen van de risico’s en alle beheersaspecten in het project. De manager projectbeheersing is hier verantwoordelijk voor het identificeren en beheersen van (mogelijke) integrale risico’s. Daarnaast geven onze collega's in de rol van Adviseur Projectbeheersing proactief advies over baseline- en scopemanagement en capaciteitsmanagement.

Projectbeheersing bespaart tijd en geld

Adviseur Projectbeheersing: een kameleon in ieder project

Essentieel voor de voortgang van het project is dat je als Adviseur Projectbeheersing de vele betrokken disciplines betrekt én committeert. Maar ook dat je de zaken altijd duidelijk leesbaar op papier zet. Daarnaast schuif je in deze rol regelmatig aan bij overleggen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer (OGON).  Los van dat dit inhoudelijk interessant is, is dit de manier om te zien hoe je collega’s, directie en bestuurders denken en handelen.

Als Adviseur Projectbeheersing moet je kunnen omgaan met veel verschillende soorten mensen. Je werkt met mensen op ambtelijk en bestuurlijk niveau, en omdat je het aanspreekpunt bent voor het projectteam sta je ook vaak met je laarzen op de bouwplaats. 

Naast de interne communicatie, is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor communicatie richting externe stakeholders. Zij worden bijvoorbeeld meegenomen in de ideeën omtrent omgevingsmanagement, maar ook risicomanagement is een steeds belangrijker onderdeel van Projectbeheersing. Door het toepassen van verschillende soorten risicomanagementmodellen en -systemen helpen we mee aan risicomanagementbeleid. Altijd met als doel om alle mogelijke risico's op zo'n manier in kaart te brengen en te kwantificeren, dat we de juiste maatregelen kunnen treffen om de risico's zoveel mogelijk te beperken. 

Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een bedrijvenpark, de bouw van een tunnel of realisatie van een nieuwe snelweg. We signaleren tijdig de functionele, financiële, logistieke en/of juridische risico’s van het project. Met een strakke projectbeheersing creëren we overzicht door inzicht, zodat dat alles in goede banen geleid wordt.
 

Bespaar tijd en geld met projectbeheersing

Het slecht plannen en monitoren van een project leidt vaak tot het falen van een project. Daarom vinden onze collega's dat projectbeheersing altijd een prominente rol moet hebben binnen een project. Als adviseur projectbeheersing vind en faciliteer je de balans tussen planning, kosten, scope en kwaliteit. Naast de relaties die je aangaat met de verschillende stakeholders, maak je voor planning ook gebruik van tooling zoals Primavera en MS project. Door grip te hebben én houden op zowel baseline als scopemanagement bespaar je tijd en geld binnen een project. Onze collega's zijn hier zeer ervaren in en doen dit dan ook binnen verschillende projecten

Projectbeheersing is mensenwerk

Natuurlijk is het voor een project belangrijk om grip te hebben op Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit. Kort gezegd: de GOTIK-methode. Door met deze methode te werken heb je op een kernachtige manier controle op deze aspecten van een project. Zeker financieel management is een groot onderdeel van het beheersen van een project. Je monitort voortdurend of de gemaakte kosten opwegen tegen de te verwachte opbrengsten. En bij een dreigende budgetoverschrijding is het je taak om dit snel te signaleren en in kaart te brengen wat de gevolgen zijn voor het totale project. Uiteraard altijd met de andere aspecten zoals kwaliteit en planning in het achterhoofd. 

Als Adviseur Projectbeheersing is het minstens zo belangrijk om een goed gevoel voor verhoudingen en samenwerking hebben te hebben. Vaak werk je ook in een omgeving waarbij een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke sensitiviteit van pas komt. Het is uiteindelijk écht mensenwerk, het verbinden van de juiste mensen op het juiste moment is dan ook een belangrijk onderdeel van deze rol.

Projecten in Projectbeheersing

Projecten met impact waar onze mensen werken met de expertise Projectbeheersing

Achraf Haireche

Kwaliteitsmanagement Rijkswaterstaat

Een vrolijke en energievolle jongeman die zorgt voor een kwalitatief goed eindproduct. Daarvoor s...

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

De Maas, de rivier die door het gebied Ooijen-Wanssum stroomt, richtte veel schade aan toen het e...

Groot Onderhoud Vaarwegen

Om ervoor te zorgen dat onze vaarwegen bevaarbaar blijven moeten deze, net als het wegennetwerk, ...

Onze vacatures binnen Projectbeheersing

Wil jij o.a. aan de slag met risicomanagement, financieel management en baseline en scope management? Bekijk dan onze vacatures.

Manager Projectbeheersing

Heb jij ervaring in projectbeheersing en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? 

Noord-Holland
36 uur

Planner

Als planner binnen het Projectbeheersingsteam ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor...

HBO
Randstad
36 uur
2-4 jaar

Adviseur Projectbeheersing

Ben jij een Adviseur projectbeheersing met lef?

HBO
Noord-Holland + 2
36 uur

Risicomanager Projectbeheersing

Het team Projectbeheersing heeft plek voor een Risicomanager.

HBO
Randstad
40 uur
2-4 jaar

Meer weten over de expertise projectbeheersing?

Risicomanagement, planning, financieel management, kwaliteit, baseline en scope management. Deze collega's weten er veel van. Vragen? Benader ze.

Achraf Haireche

Adviseur Projectbeheersing

Toon telefoonnummer LinkedIn
Bartel Bosman

Bartel Bosman

Adviseur Projectbeheersing

Toon telefoonnummer LinkedIn

Bishoy Taklla

Adviseur Projectbeheersing

Toon telefoonnummer LinkedIn

Jasper van der Burg

Adviseur Projectbeheersing

Toon telefoonnummer LinkedIn

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!