Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgevingsmanagement

Omgevingsmanagement zorgt voor de onmisbare schakel tussen interne en externe belanghebbenden, waarbij het verbinden van verschillende partijen en belangen centraal staat.

Omgevingsmanagement zorgt voor de onmisbare schakel tussen interne en externe belanghebbenden. Het verbinden van partijen en belangen zorgt voor draagvlak in de complexe vraagstukken waar we mee te maken hebben. De omgevingsmanagers van ManEngenius brengen de belangen van de uitvoerende partij (bijvoorbeeld Rijkswaterstaat of Waterschap) en die van de stakeholders in kaart, zorgen voor draagvlak en creëren ruimte voor gedragen oplossingen.

Wij verzorgen het omgevingsmanagement voor onder andere projecten Zuidasdok en Schiphol-Amsterdam-Almere. Wij zorgen voor de afstemming met stakeholders over bereikbaarheid, planning en communicatie. Voor deze projecten leveren wij ook een bijdrage aan de woordvoering en media. Voor ons als omgevingsmanagers is het dus van belang communicatief vaardig te zijn.

De complexe en dynamische omgeving in combinatie met de interactie met stakeholders en verschillende belangen maakt het werk uitdagend en afwisselend.

Niels van den BrinkOmgevingsmanager

Het is vaak de uitdaging om in korte tijd een relatie op te bouwen en daarbij vertrouwen te creëren om belangen bespreekbaar te maken. Voor communicatie met externe stakeholders is het daarnaast belangrijk om intern ruimte te creëren om in gesprek te gaan en ook oplossingen te kunnen bespreken.

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!