Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgevingsmanagement

Omgevingsmanagement zorgt voor de onmisbare schakel tussen interne en externe belanghebbenden, waarbij het verbinden van verschillende partijen en belangen centraal staat. Onze omgevingsmanagers staan er om bekend dat zij ook in complexe situaties de juiste balans weten te vinden tussen de verschillende belangen.

Beeld: G-o-o-d-M-a-n

De omgevingsmanagers van ManEngenius brengen de belangen van de uitvoerende partij (bijvoorbeeld Rijkswaterstaat of Waterschap) en die van de stakeholders in kaart, zorgen voor draagvlak en creëren ruimte voor gedragen oplossingen. Dat klinkt zo op het eerste gezicht simpel, maar schijn bedriegt. Er zijn vaak veel partijen (denk aan omwonenden maar ook bedrijfsleven of hulpdiensten) met verschillende belangen. Stakeholdermanagement is vaak de manier om veranderprocessen positief te beïnvloeden. Onze colllega's hebben de juiste kennis, ervaring en vaardigheden om juist met verschillende stakeholders om te gaan en tot een breed gedragen advies of plan te komen.

Wij verzorgen het omgevingsmanagement voor onder andere projecten Zuidasdok en Schiphol-Amsterdam-Almere. Denk aan de afstemming met stakeholders over bereikbaarheid, planning en communicatie. Voor deze projecten leveren wij ook een bijdrage aan de woordvoering en media. Voor ons als omgevingsmanagers is het dus van belang communicatief vaardig te zijn. Omgevingsmanager word of ben je niet zo maar, zeker niet als je bij ManEngenius werkt. Onze omgevingsmanagers hebben allemaal de nodige ervaring en we zijn nog op zoek naar uitbreiding van ons team.

De complexe en dynamische omgeving in combinatie met de interactie met stakeholders en verschillende belangen maakt het werk uitdagend en afwisselend.

Werner Falke Senior projectmanager/ Omgevingsmanager

Werner Falke

Senior projectmanager/ Omgevingsmanager

06-82064034 LinkedIn
Kennismaken?
Omgevingsmanagement quote

Omgevingsmanagement in de praktijk

Ook het maken van zogeheten BLVC-plannen is een vaardigheid waar veel van onze collega's ervaring mee hebben. Op het gebied van Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie zijn er in verschillende projecten al zeer effectieve en efficiënte maatregelen bedacht én uitgevoerd. Vanuit verschillende rollen spelen onze collega's een belangrijke rol om de overlast voor de omgeving (bedrijven, bewoners, zorginstellingen, verenigingen, enz) tijdens werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. 

Het is vaak de uitdaging om in korte tijd een relatie op te bouwen en daarbij vertrouwen te creëren om belangen bespreekbaar te maken. Voor communicatie met externe stakeholders is het daarnaast belangrijk om intern ruimte te creëren om in gesprek te gaan en ook oplossingen te kunnen bespreken. Als dit allemaal lukt, zijn onze collega's pas tevreden. Onze collega's komen elkaar ook vaak in het werk tegen. Bijvoorbeeld bij het project Groot variabel onderhoud A9. Hier werkten meerdere collega's, waaronder van de expertise Verkeerskunde, tot grote tevredenheid van de opdrachtgever met elkaar samen. Opdrachtgevers blij, onze collega's blij. 

Is dit ook voor jou een uitdaging? Bekijk dan de vacatures binnen de expertise Omgevingsmanagement.

Platform Omgevingsmanagement

Al jarenlang is ManEngenius lid van het Platform Omgevingsmanagement. Ook zijn wij ieder jaar trotse partner van de Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD) waarbij we ook met ervaren collega's aanwezig zijn. In 2022 heeft onze collega Thom Hardeman een presentatie verzorgd voor een volle zaal met deelnemers. Titel van de presentatie was "Wat doe je als je 2-0 achter staat?" Heb je de presentatie gemist of wil je meer weten? Neem dan contact op met Thom.

De projecten met expertise Omgevingsmanagement

Martin Blankendaal

Wat valt er nog te parkeren op de Zuidas

We hebben hier te maken met een echte Amsterdammer. Woonachtig in Noord en werkzaam in Zuid. Mart...

Bert Jan Zandhuis

Verbreding A9 tussen Badhoevedorp & Holendrecht

Binnen het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is Bert Jan namens ManEngenius verantwoordelijk ...

Omgevingszaken rondom tunnels

Van de circa 93 tunnels die Nederland rijk is, beheert Rijkswaterstaat er 20 stuks. Als automobil...

Duurzame mobiliteit Zuidas

Een Amsterdamse wijk waarbij de hoogbouw plaats biedt aan meer dan 1500 nationale en internationa...

Toon meer

Vacatures binnen Omgevingsmanagement

Is Omgevingsmanagement jouw expertise? Dan hebben we vast een passende vacature voor je!

Omgevingsmanager gemeente Amsterdam (senior, medior, junior)

Ben jij de omgevingsspecialist die voor draagvlak zorgt bij de omgeving van de projecten? En wil ...

HBO
Amsterdam
36 uur
2-4 jaar

Omgevingsmanager

Ben jij een omgevingsmanager die voor draagvlak bij de omgeving van de projecten zorgt? Dan komen...

HBO
Randstad
36 uur
4-6 jaar

Adviseur Omgeving

Zorg jij, als Adviseur Omgeving, voor draagvlak bij de omgeving van de projecten?

HBO
Noord-Holland
2-4 jaar

Dit zijn onze Omgevingsmanagement experts

Vragen over Omgevingsmanagement? Stel ze aan deze collega's

Amber Dickmann

Omgevingsmanager

Toon telefoonnummer LinkedIn
Emiel Hetjes

Emiel Hetjes

Verkeersmanager

Toon telefoonnummer LinkedIn
Fransien van Lavieren

Fransien van Lavieren

Adviseur Omgeving

Toon telefoonnummer LinkedIn
Fred Doodeman

Fred Doodeman

Omgevingsmanager

Toon telefoonnummer LinkedIn
Toon meer

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe jobs en ander nieuws!